Brief aan mijn tweelingziel
13 december 2019
Collectieve adempauze
18 maart 2020

Conscious living


Hoe gaat het met jou? Op dit moment? Ja, nu?
Vaak stellen we die vraag aan andere mensen. Stel je die vraag ook wel eens aan jezelf? En geef je jezelf de ruimte te voelen wat je voelt? Door een scan te maken door je lichaam. Door even bewust stil te staan bij wat je denkt, wat je voelt en wat je allemaal ervaart voor lichamelijke sensaties. Waar je nu staat in je leven en waar je heen wilt. Denk je daar wel eens aan? Gewoon voor jezelf? Of…moet je eerst nog even die email versturen, boodschappen doen, het huis schoon maken, dat klusje regelen, die persoon appen, eten koken, etc. etc.
Hopelijk ken je wel van die momenten dat het leven in een flow gaat. Die momenten kenmerken ons leven zo af en toe: fantastisch! Maar, die “Staat van Zijn” is allesbehalve permanent. Terwijl we dat wél nastreven. Daarin zit meteen de crux. Kan je ook berusting vinden in de tijden als het even niet zo lekker gaat met je? En wat gun je dan jezelf? Of wat doe je dan als je je niet zo goed voelt?
Als je je happy voelt, vind je dat heel snel normaal. Na een woelige tijd denk je wellicht: ‘Hehe, eindelijk gaat het weer eens goed’. Alsof het leven ervoor niet goed genoeg was. Alsof je toch een bepaalde levensmaatstaf in je hoofd had, iets dat je wilde bereiken. En als je dat dan hebt bereikt, ben je snel weer geneigd op zoek te gaan naar beter, meer, ….
“Hoe staat het met jouw mate van tevredenheid over je leven? Nu?”

Kun je het leven dat je nu leidt volledig omarmen? En jezelf daarbij ook? Door nu even lekker je armen om je heen te slaan en jezelf een stevige knuffel te geven. Trots op wie je bent, trots dat je er mag zijn, dankbaar voor de mensen om je heen, blij met… Vul het zelf in, zou ik zeggen!
"Bewust leven is een keuze
die je bewust maakt
waar je je bewust van bent
zodat je bewust kunt genieten
van elke aanraking van het leven.”

Nieuwsgierig? Abonneer je dan op mijn nieuwsbrief, zo blijf je op de hoogte waar ik les geef in Amsterdam of buitenland, wat er allemaal gebeurt op coach vlak, Bodytalk of de diverse projecten waarin ik participeer. Ga naar het contact formulier en schrijf je in! Of vul je gegevens in als de banner oppopt als je op mijn site komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *