‘Stel jezelf even voor’ (2)
26 februari 2022
‘Stel jezelf even voor’ (4)
26 februari 2022

‘Stel jezelf even voor’ (3)
In de vorige twee blogs deelde ik mijn ervaringen van 15 jaar geleden. Wat was ik zenuwachtig! Voor een (sociaal) event, voor een tentamen en al helemaal: voor een voorstelrondje… Ik zette uiteen hoe ik hiermee omging en wat mij geholpen heeft om hier een andere mindset over te creëren zodat de zenuwen niet meer de baas hoefden te spelen. Deze blog brengt in beeld hoe ik nu wilde leren om kort en krachtig mijzelf én mijn bedrijf te pitchen.

Zo gebeurde het dat ik vorig jaar merkte dat ik in een totaal ander verhaal had. Ik heb de diensten voor mijn eigen bedrijf, Carpe Nunc – pluk het moment, uitgebreid. Naast (stoel)yogadocente, ben ik ook coach en trainer voor Welly op het gebied van vitaliteit en mentale veerkracht. Daarnaast geef ik Bodytalk behandelingen en zit ik in het bestuur van Blue Star Holland, de organisatie van mijn spiritueel leraar. Kortom, er is veel gebeurd en ik ‘doe’ ook andere dingen. Ik werk overigens nog steeds 3 dagen bij de politie en dat mag ook benoemd worden.
Het is meteen de bottleneck als ik mezelf moet voorstellen: ik doe ontzettend veel, wat deel ik wel of niet en met wie? Daarnaast wat ik DOE, is niet WIE ik BEN. Dus wat is het antwoord op 'wie ben ik?'. Op mijn website heb ik daar dan ook heel duidelijk onderscheid in gemaakt.
“…Wat ik DOE, is niet WIE ik BEN…”

Het bleef knagen. Want, ik wil ook weer niet in de spotlights staan en 5 minuten aan het woord zijn. Daarnaast zijn er verschillende doelgroepen: van mijn huidige werk, de yogi's, mediterenden, familie, vrienden... Want, als er wordt gevraagd, hoe is het met je en wat doe je nu? Wat zeg ik dan eigenlijk?
Toen ging er ineens een lampje branden… Ik voelde intuïtief exact aan wat ik wilde: Chris Alfons benaderen.
Even een uitstapje naar 2016... We startten allebei met de Effortless Coach opleiding. Ja, ook daar, het voorstelrondje. Ik weet nog dat Chris aan de beurt was. Ik hing aan zijn lippen toen hij begon te spreken. Ik was verkocht. DIT wil ik ook kunnen, schoot er door me heen. In een oefensessie met Chris, vroeg hij aan mij wat hij voor mij zou kunnen betekenen. Ik wist meteen het antwoord. Dat wat jij doet, zoals jij je voorstelt, zoals je iedereen mee kan nemen in je verhaal, dat je zo zelfverzekerd en rustig over komt? DAT wil ik ook kunnen. 'Prima', zei hij toen. 'Ik nodig je een keer uit voor mijn training'. En dat heeft hij gedaan. Meerdere keren. Maar de tijd was kennelijk nog niet rijp, want er was altijd wat dat ik niet kon. Till now…
Samen met hem wilde ik werken aan het mezelf voorstellen voor een groep. Want, ik had OOK ervaren: bij een webinar met 60 mensen heb ik geen enkel probleem. Één op één met een coach klant? Ook geen probleem. Maar, nu komt ie, in een grote groep met mensen live: Dat was wél een uitdaging.
“Dit is de perfecte mindfulness opdracht.”

Ik krijg gelijk een hele ‘simpele’ opdracht: schrijf. Schrijf eens op hoe je jezelf zou voorstellen. En dat doe ik. En, ik kom er dus achter dat ik verschillende ‘verhalen’ zou vertellen naar gelang de doelgroep. Ik kom erachter dat ik een kapstok zoek waar ik diverse jassen aan kan hangen. Afhankelijk van de tijd, de doelgroep, kies ik welke ‘jas’ ik wil ‘aantrekken’. Met andere woorden: bij de ene doelgroep deel ik wel over meditatie en Bodytalk en bij de andere doelgroep benoem ik dat zonder erover uit te wijden. Chris coacht mij een aantal keren om mijn verhaal te vertellen en óók om rustiger en langzamer te praten, stiltes te durven laten vallen en om me heen te kijken en vooral ook bij mezelf te voelen: wat wil ik eigenlijk nu delen? Het is de perfecte mindfulness en compassie opdracht voor mij! (wordt vervolgd)
Chris Alfons begeleidde me online bij dit proces. Door zijn bruikbare tips en juiste ‘regie aanwijzingen’ kwamen de zelfinzichten snel en dit heeft geresulteerd in een meer stevige verankering van mij als coach en trainer.
Zijn drijfveer: “Ik wil heel graag mensen helpen maar wist niet goed hoe ik dat kon doen, totdat ik erachter kwam dat ik met trainingen en coaching ook mensen kan helpen, hoe klein mijn bijdrage ook mag zijn.” LinkedIn
Carpe Nunc staat voor groei in bewustzijn door middel van yoga, coaching, training en Bodytalk. Abonneer je op mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van yogalessen, (online) coaching en trainingen in Amsterdam of buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *