Bye bye 2020
28 december 2020
Van ‘zoeker’ naar ‘verdieper’
19 augustus 2021

Zomerse adempauze
De vakantie periode is aangebroken. Een adempauze, een bewuste aandachtspauze wellicht, zo kun je 'vakantie' omschrijven. Vakantie kan zo een moment zijn van reflectie. Om even af te schakelen en terug te keren naar ons Zijn in plaats van geleefd te worden door de automatische piloot.

Het woord vakantie is afgeleid van het Latijnse vacantia, dat staat voor vrij zijn van verplichtingen: vrije tijd. Tijd om te doen wat JIJ leuk vindt, wat JIJ echt graag doet. Voor mij betekent dit ook bewust tijd nemen voor reflectie. Even distantiëren van alles en de zaken dan dus ook letterlijk van een afstandje bekijken. Kiezen om uit te zoomen. Is dat niet wat vakantie vaak met ons doet? En de reden waarom we kiezen voor vakantie?
"Wat betekent vakantie voor jou?”

Vakantie brengt vaak ook verandering van omgeving met zich mee en dat kan zeker heel fijn zijn! Er even tussen uit. Een ander ziens-perspectief kan veel met je doen, niet alleen voor body & mind, juist ook vanuit hartsperspectief en energetisch oogpunt. Zo zorgt het zoute water van de zee, al voor een stevige detox voor ons pranamayakosha (energielichaam). Heerlijk toch?
Vroeger had ik zelfs in de vakantie last van FOMO (fear of missing out). Ik wilde dít doen én dát doen; maakte hele lijstjes wat ik die zomer per sé moest doen.... Zoals ik het nu zie: ik was op de vlucht voor mezelf. Ik dacht dat door al die dingen te doen dat mij wel ontspanning zou opleveren. Ik raakte er alleen maar meer uitgeput van, en chagrijnig. Mijn lijf had eigenlijk gewoon meer behoefte aan rust, niets doen. Daar wilde ik niet aan én senste ik toen nog niet zo. Nu ben ik me daar meer van bewust én kan ik dat mezelf gunnen. Confession: een maand geleden maakte ik nog een 'leuke-dingen-doen'- lijstje. Verschil met toen: me-time staat bovenaan en als sommige dingen er niet van komen, dan is dat ook helemaal prima!
"Wat had jij bedacht om in de zomer te gaan ondernemen?”

Halverwege het jaar een bewust reflectiemoment is natuurlijk ook niet verkeerd. Hoe verloopt het jaar so far? Bevalt het je? Vaar je nog de koers die je wilde inzetten dit jaar? En als niet, wat ga je dan vanaf nu doen om weer terug op koers te komen? Of om een beetje bij te sturen?
Ik wens je een hele mooie zomer toe met veel chill momentjes! Op mijn YouTube kanaal Carpe Nunc vind je meerdere ontspanningsmomenten en upcoming: meditaties!
Carpe Nunc staat voor groei in bewustzijn door middel van yoga, coaching en Bodytalk. Abonneer je op mijn nieuwsbrief en blijf op de hoogte van (online!) yogalessen en coaching in Amsterdam of buitenland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *